Način varovanja vaše zasebnosti

Kdo smo 

Podatki o podjetju: BLUE IN GREEN d.o.o., Staretova 54, 4000 Kranj

Dosegljivi smo: +386 40 220 262, mojca@blueingreen.org

Naša spletna stran: https://www.blueingreen.org.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Upravljavci te spletne strani varovanje vaših osebnih podatkov jemljejo zelo resno. Vaše osebne podatke obravnavamo zaupno in skladno z zakonskimi predpisi o varstvu podatkov ter s to politiko zasebnosti.

Uporaba naše spletne strani je običajno mogoča brez posredovanja osebnih podatkov. Osebni podatki, kot so: imena, naslovi ali e-poštni naslovi, so vedno posredovani prostovoljno, če je to le mogoče. Ti podatki brez vašega izrecnega dovoljenja ne bodo posredovani tretjim osebam.

Vendar želimo opozoriti, da prenos podatkov prek spleta (npr. po e-pošti) ne more biti popolnoma varen in je lahko varnostno ranljiv. Popolna zaščita osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom tretjih oseb ni mogoča.

Piškotki

Ta spletna stran delno uporablja tako imenovane piškotke. Ti ne povzročajo škode na vašem računalniku in ne vsebujejo virusov. Piškotki nam omogočajo, da ponudbo naredimo za uporabnika prijaznejšo, učinkovitejšo in varnejšo. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih vaš brskalnik shrani v računalniku.

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so tako imenovani »sejni piškotki«. Po koncu vašega obiska strani bodo samodejno izbrisani. Preostali piškotki ostanejo na vaši terminalski napravi. Ti piškotki nam omogočajo, da ob naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik.

Brskalnik lahko prilagodite tako, da boste obveščeni, ko so piškotki nameščeni, da posamezne piškotke dovolite ali v nekaterih primerih piškotke na splošno izključite, pa tudi, da aktivirate samodejno brisanje piškotkov ob zapiranju brskalnika. Deaktivacija piškotkov lahko poslabša funkcionalnost te spletne strani.

Datoteke strežniškega dnevnika

Ponudnik teh spletnih mest samodejno zbira in shranjuje podatke v tako imenovanih datotekah strežniških dnevnikov, ki nam jih vaš brskalnik samodejno posreduje, kot so npr.

  • vrsta oz. različica brskalnika;
  • operacijski sistem:
  • naslov napotitelja;
  • ime gostitelja dostopnega računalnika;
  • čas poizvedbe.

Teh podatkov ni mogoče povezati s posameznimi osebami. Združevanje z drugimi viri podatkov ne poteka. Pridržujemo si pravico, da podatke naknadno preverimo, če postanejo znani dokazi o nezakoniti uporabi.

Obrazec za kontakt

Če nam pošljete poizvedbo prek obrazca za kontakt, se vaši podatki, vneseni v obrazec, vključno z navedenimi podatki za kontakt, shranijo za namen obravnave vašega povpraševanja in za dodatne informacije. Ti podatki ne bodo posredovani nikomur brez vašega dovoljenja.

MailChimp novice, prijava in obrazec za povpraševanje

Kot tržno platformo uporabljamo Mailchimp. Mailchimp® je registrirana blagovna znamka skupine The Rocket Science Group; LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 ZDA.

S klikom na gumb za naročanje potrjujete, da bodo vaši podatki poslani v Mailchimp za obdelavo. Več o politiki zasebnosti Mailchimpa najdete tukaj. Podano je dovoljenje za shranjevanje podatkov, e-poštnega naslova in njihovo uporabo za pošiljanje novic lahko kadar koli prekličete prek povezave »Odjava«.

 

Vtičnik brskalnika

Namestitev piškotkov lahko preprečite s prilagoditvijo nastavitev vašega brskalnika, a če to storite, mogoče ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta. Nadalje lahko preprečite zbiranje podatkov, ustvarjenih s piškotki (vključno z vašim naslovom IP) in v povezavi z uporabo tega spletnega mesta pa tudi obdelavo teh podatkov s strani Googla s prenosom in namestitvijo vtičnika, ki ga najdete na naslednji povezavi: tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Šifriranje SSL

Zaradi varnostnih razlogov in zaščite prenosa zaupnih podatkov, na primer poizvedb, ki ste nam jih poslali kot ponudniku, to spletno mesto uporablja šifriranje SSL. Šifriran prenos prepoznate po spremembi naslovne vrstice brskalnika s »http://« v »https://« in po simbolu ključavnice v naslovni vrstici brskalnika.

Če je šifriranje SSL aktivno, tretje osebe ne morejo dostopati do podatkov, ki ste nam jih posredovali.

Pravica do obveščenosti, brisanje, blokiranje

Imate pravico, da ste kadar koli in brezplačno obveščeni o svojih osebnih podatkih, njihovem izvoru in naslovniku ter o namenu obdelave podatkov pa tudi pravico do popravka, blokiranja ali izbrisa teh podatkov. Za nadaljnja vprašanja in vprašanja v povezavi s podatki, ki se nanašajo na osebe, nam pišite na naslov, objavljen na strani s podatki za stik oz. v pravnem obvestilu.

Ugovor proti komercialni pošti

Ponudniki so dolžni objaviti podatke za stik na strani s podatki za stik oz. v pravnem obvestilu. Uporaba takšnih podatkov za stik s strani tretjih oseb za namene distribucije neželenih oglasov ali drugih komercialnih informacij je prepovedana. Upravljavci tega spletnega mesta si pridržujejo pravico do pravnih ukrepov ob pošiljanju neželenih komercialnih informacij, npr. neželene pošte itn.